Christine Slootweg

Het Familiehuis: coaching, therapie & workshopsFoto Christine

Christine Slootweg relatietherapeut/familiecoach

Als jongste van een gezin van vijf ben ik geboren en getogen in de Haarlemmermeer. Ik woon nu met man en drie opgroeiende jong volwassen kinderen met veel plezier in Amstelveen. In mijn werk als relatietherapeut bij Het Familiehuis kan ik mijn persoonlijke ervaringen en mijn ervaringen opgedaan in mijn loopbaan als trainer/teamcoach in het bedrijfsleven samenbrengen.

Mijn loopbaan
Na mijn studie arbeids-en organisatiepsychologie ben ik begonnen als intercedente om vervolgens te starten als trainer bij een gespecialiseerd opleidingsbureau. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt om als trainer én organisatieadviseur te werken voor profit en non-profit organisaties. In het verlengde van deze ervaringen heb ik in 2008 mijn eigen bedrijf opgericht. In mijn werk als (team)coach en conflictbemiddelaar herkende ik steeds meer de invloed van je familie en gezin van herkomst op thema’s in het hier en nu. Ik beschouw een familie als een systeem. Met behulp van systemisch werken kan je verborgen belemmeringen in het systeem zichtbaar maken. Het werken met organisatie- en teamsystemen is eigenlijk niet anders dan het werken met families. Het gaat over ‘thuis’, de plek waar het werkelijk om gaat in een mensenleven. En daar ligt meer en meer mijn drive in mijn werk.

Bij het Familiehuis werk ik samen met Cecile Schlangen aan het realiseren van onze wens  om een plek te creëren waar stellen, gezinnen en families terecht kunnen met hun vragen.

Opleidingen
Van huis uit ben ik psychologe. Bij Phoenix in Utrecht heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van therapeutisch coachen en begeleiden zoals de Driejarige, Systemisch werken, de Maskermaker en de opleiding Relatietherapie. TA (Transactionele Analyse), NLP en Systemisch werken werden hier met elkaar verbonden en deze vormen voor mij nu een bron in mijn werk met families en stellen.
Bij Ingrid Dykstra heb ik de opleiding kinder-en jeugdcoach gedaan, waardoor ik ook meer kan werken vanuit het perspectief van het kind.
Met ‘Een Taal erbij‘ heb ik me gespecialiseerd in het coachen middels een tafelopstelling met duplo. Een mooie en effectieve methodiek die in te zetten is bij individuele, relatie- én familiecoaching.
Tot slot heb ik kennis van EFT, Emotionally Focussed Therapy, en kan ik deze tool gebruiken om partners effectief te begeleiden om elkaar werkelijk te ontmoeten.