Cécile Schlangen

Het Familiehuis: coaching, therapie & workshopsFoto Cecile

Het Familiehuis is de praktijk voor coaching, relatietherapie, psychosociale therapie en familieopstellingen van
Cécile Schlangen, systeemtherapeut/familiecoach.

Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en in Noord-Holland en woon al meer dan 30 jaar met veel plezier in Amsterdam. Voor Het Familiehuis ben ik voornamelijk actief in de Randstad. Heb een praktijk in Amsterdam op de Panamalaan op de maandag, donderdag en vrijdag en in Driebergen op de dinsdag in gezondheidscentrum De Bosrand.

Ik werk samen in een netwerk van professionals zoals kindertherapeuten, psychologen, mediators, financieel adviseurs en advocaten.

Mijn loopbaan
Met de videocamera bij gezinnen thuis ben ik ooit mijn loopbaan begonnen. Het is fascinerend om te zien hoe die interactie in gezinnen loopt, welke dynamiek er speelt of wat maakt dat het in een familie loopt of juist niet. Verder heb ik gewerkt als groepsleider in de kinder-en jeugdpsychiatrie.
Daarna heb ik zo’n vijftien jaar als projectleider en organisatieadviseur gewerkt bij diverse adviesbureau’s waaronder TNO en Pentascope. Een enerverende tijd omdat ik bij diverse bedrijven in de keuken heb mogen kijken en een bijdrage heb geleverd aan het verbeteren van de bedrijfsvoering en de dienstverlening.
Vanaf 2010 werk ik met veel plezier als zelfstandig organisatieadviseur/coach in het bedrijfsleven. Kijk voor ervaringen op mijn Linkedin profiel. Dit doe ik nog steeds naast mijn werk bij Het Familiehuis. Die combinatie houdt de geest scherp en maakt het werken erg afwisselend.

In 2015 richtte ik als systeemtherapeut Het Familiehuis op. In Het Familiehuis bundel ik al mijn werk- én levenservaringen, hierin komt alles samen van kennis van persoonlijke ontwikkeling tot vraagstukken in een groter geheel weten te bezien in de context van een familiesysteem of familiebedrijf.

Opleidingen
Van huis uit heb ik een HBO-inrichtingswerk en WO Onderwijskunde studie met als specialisatie bedrijfsopleidingen. De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen gevolgd bij Phoenix op gebied van therapeutisch coachen en begeleiden, zoals NLP, transactionele analyse, systemisch werken ,de maskermaker en de opleiding ‘relatie als spiegel’. Daarnaast heb ik diverse workshops gevolgd bij De Kindercoaches op gebied van ‘kind & scheiding’.
Met ‘Een Taal erbij ‘ heb ik me gespecialiseerd in het coachen middels een tafelopstelling met duplo. Een prachtige methodiek die in te zetten is bij individuele, relatie- én familiecoaching.
Met de EFT relatieopleiding heb ik gerichte tools in handen gekregen om partners zeer effectief te begeleiden in hun zoekproces naar elkaar.
Ook de training ‘Kinderen uit de knel’, een aanpak voor ouders en kinderen in een complexe scheiding, heeft me tools gegeven in hoe ex-partners te begeleiden in het stoppen met de strijd, zodat zij weer ouders kunnen zijn voor hun kinderen.
Bij Interakt heb ik ‘doorbreek de stilte’ gevolgd, een opleiding over meergenerationele psychotraumatologie m.b.v. verlangenopstellingen volgens de methode Ruppert.

Familieopstellingen
Op het gebied van familieopstellingen en systemisch werken volgde ik trainingen bij
Wibe Veenbaas, Ingrid Dykstra, Annelies Boutelier, Morten Hjort, Stephan Hausner, Evelien Hogeweg,  Judith Hemming, Kristine Alex-Erb , Margriet Wentink.

Ethische Code & Klachtencommissie
Het Familiehuis is verbonden aan de “Ethische code en klachtencommissie” van Phoenix.
Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging van Emotionally Focused Therapy EFT Nederland.

Neem contact op, je bent van harte welkom!