Diensten

Onze dienstverlening voor families richt zich op:

Coaching
De aanpak bij Het Familiehuis  is persoonlijk, open-minded, resultaatgericht en altijd maatwerk.
In de coaching wordt u zich bewust van onbewuste gedachten en patronen. U krijgt inzicht in wat u belemmert en stimuleert. U krijgt een breder perspectief op uw mogelijkheden. Alles wat zich afspeelt tijdens de begeleiding wordt gebruikt om opheldering te krijgen over uw coachvraag. Het is een kort intensief en inzichtgevend proces. 

Lees hier meer over Coaching bij Het Familiehuis

Relatietherapie  
De aanleiding voor relatietherapie kan divers zijn, maar vaak melden koppels zich aan omdat ze niet weten of ze bij elkaar zullen blijven of op het punt van scheiden staan.
Ook zien we bij Het Familiehuis mensen die reeds gescheiden zijn en willen weten in hoeverre het de moeite waard is om het opnieuw te proberen

Onze aanpak is er op gericht dat u

  • ontdekt hoe u uw relatie kunt verbeteren
  • snel voelt hoe u tot verdieping kunt komen
  • ervaart hoe u patronen in uw relatie kunt doorbreken
  • leert te praten over de dingen waar het echt om gaat

Als u oude relatiespanningen achter zich wilt laten en de relatie nieuw leven wilt inblazen kan ik u begeleiden om dat op een constructieve manier te doen. Bij Het Familiehuis werken we daarbij meestal volgens het model van Emotionally Foccused Therapy EFT en met het maken van tafelopstellingen over ieders levensgeschiedenis.

Lees hier meer over Relatietherapie bij Het Familiehuis

Scheidingsbegeleiding
Het Familiehuis: een antwoord op vragen rondom de scheiding

  • Heeft u als gescheiden ouder zorgen over uw kind?
  • Loopt u vast in het co-ouderschap?
  • Speelt er nog oud-zeer van het partnerschap in het heden door?
  • Helpen afspraken met uw ex niet?
  • Heeft u last van angsten of bent u depressief?
  • Valt u terug in oude patronen?

Dan kunt u bij Het Familiehuis terecht om te onderzoeken wat nodig is voor u als gescheiden ouder(s) en de kinderen om op een gezonde manier met elkaar om te gaan.

Lees hier meer over Scheidingsbegeleiding bij Het Familiehuis


Gezinscoaching

Problemen in het gezin? Gezinscoaching kan een goede werkvorm zijn als er veel conflicten of spanningen in het gezin zijn, tussen kinderen onderling, tussen kinderen en ouders, of tussen de ouders onderling over de opvoeding. Vaak zijn die spanningen het gevolg van fase-overgangen zoals bijvoorbeeld als een kind de puberteit ingaat. Met gezinscoaching komt u er samen uit.

Lees hier meer over Gezinscoaching bij Het Familiehuis

Coaching bij familieconflicten
Erfenis, alles van waarde is weerloos
Op een dag overlijden uw ouders of andere familieleden. Het gevoel van verlies en behoefte aan rouw komt noodgedwongen samen met zakelijke kwesties, zoals de verdeling van de nalatenschap.
Niet elk gezin of iedere familie blijkt in staat om een erfenis op een vredelievende manier af te ronden. Eén op de vier verdelingen van de erfenis leidt tot een conflict, soms totaal onverwacht. ‘Bij de verdeling van de erfenis wordt een heel leven verrekend’ is een veelzeggende uitspraak in dit licht. Emoties uit de kindertijd of dat de ene zoon of dochter zich meer heeft ingezet in de laatste fase voor vader of moeder komen dan naar boven. Ook het gebrek aan kennis over de regels die gelden bij de afwikkeling van erfenissen, zorgt voor problemen.

Bij Het Familiehuis gaan we bij conflicten rond de erfenis met de familie aan tafel zitten en verkennen we wat er speelt en hoe de emoties weer teruggebracht kunnen worden tot normale proporties. Daarbij werken we samen met advocaten die deskundig zijn op het gebied van erfrecht.

Lees hier meer over Coaching bij familieconflicten bij Het Familiehuis

Wilt u meer weten en een afspraak maken? U bent van harte welkom!