Missie

Missie van Het Familiehuis
In mijn werk met families, ouders en kinderen wil ik mensen wakker maken op hun eigen geschiedenis. Dat volwassen familieleden hun eigen oorsprong gaan herkennen en erkennen. Als je kan aannemen hoe het was, kan je loslaten.
Dat betekent het gemis en het verlangen uit je eigen leven onder ogen zien. Veel oud zeer zit in onze eerste intieme hechtingsrelatie als kind met onze ouders. Zolang je die oude pijn als volwassene niet erkent, speelt het onbewust in het hier en nu mee in elke ontmoeting.
In stressvolle situaties bij relatieproblemen, familieruzies, een scheiding of bij ziekte is het een klus om je eigen emoties in beheer te nemen en niet de oude pijn te projecteren op de ander.

In het wakker worden in je eigen geschiedenis kan je je weer op een rustige manier openstellen voor de ander, zonder in hevige emoties van vroeger terecht te komen. Als je met mededogen naar jezelf kan kijken, kan het hart voor het leven weer opengaan.

Je moet het leven achterwaarts begrijpen,
om het voorwaarts te kunnen leven
Als ervaringsdeskundige herken ik de heftige emoties rondom een scheiding of ziekte en het willen voorkomen van verdriet en pijn bij het kind. Ik heb een zoon van inmiddels 23 en een dochter van 19 die beiden al het huis uit zijn.
Mijn scheiding heeft me uiteindelijk geholpen om op eigen benen te gaan staan en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen geluk. Opstellingen hebben me enorm geholpen om te zien wat meespeelde uit mijn eigen verleden.
Ik heb mijn kinderen geen groter kado kunnen doen dan mijn eigen tranen te huilen. Dat wat ik heb kunnen verwerken is minder ballast voor hen.