Werkwijze & Tarieven

Aanpak
Binnen elke familie spelen er wel zaken waarover leden zich zorgen maken. De meeste families willen en kunnen dat zelf oplossen. Ondanks alle goede wil kunnen er zich problemen voordoen die de familie zelf niet kan doorbreken. Het Familiehuis biedt dan professionele ondersteuning.
Wij zien een familie als een systeem waar de leden met elkaar in verbinding staan. Als de relatie bijvoorbeeld tussen ouders of tussen ouders en hun kinderen onder druk komt te staan, heeft dat effect op iedereen in het systeem.
Het Familiehuis richt zich op het bespreekbaar maken in families van datgene dat onbespreekbaar is en onderzoekt wat er nodig is om weer met elkaar verder te kunnen. Opdat er weer gezonde relaties ontstaan binnen het gezin of  de verdere familie.

Daarbij nodigen we u in de coaching uit om op eigen benen te gaan staan en te kijken waar u zo door geraakt wordt in het contact met de ander. Om vanuit die plek te onderzoeken wat nodig is voor ouders, kinderen, broers, zussen of grootouders om op een gezonde manier met elkaar om te gaan.
Bij Het Familiehuis werken we vanuit de context van het gezin of de familie en we betrekken daarbij de geschiedenis van de familielijn.

We maken daarbij gebruik van het gedachtegoed uit NLP, Transactionele Analyse, Systemisch werken ook wel familieopstellingen genoemd, ‘een Taal erbij’ in de vorm van tafelopstellingen, systeemtherapie en  kennis van de ‘maskers’ die mensen in het leven dragen.

Locatie Het Familiehuis Amsterdam & Driebergen
U bepaalt zelf op welke locatie wij elkaar spreken. Bij u thuis of in één van de coachhuizen in Nederland. Mijn uitvalsbasis is Amsterdam.  In het eerste gesprek verkennen we uw vraagstuk en stippelen dan gezamenlijk een route uit om te komen tot een oplossing in uw gezin of familie. Indien nodig kunnen we ook partners uit ons netwerk inzetten om weer tot gezonde familierelaties te komen.

Voor professionals
Het Familiehuis biedt professionals de gelegenheid middels workshops, supervisie of collegiale consultatie kennis te maken met een systemische manier van werken.

Ervaringen/ Referenties
Lees hier de ervaringen van coaching en begeleiding bij Het Familiehuis

Tarieven
Per januari 2020 is het tarief bij Het Familiehuis:
– Individuele sessie €142,50 (excl.BTW)
– Relatietherapie, gezinsbegeleiding of scheidingsbegeleiding € 187,50 (excl.BTW)

Het zakelijke tarief voor een individuele coachsessie  bedraagt € 187,50 (excl.BTW).

Als u ondernemer bent en een eenmanszaak heeft, zijn alle bovenstaande bedragen als coaching of ontwikkelkosten volledig aftrekbaar van de belastingen. Hierdoor zult u uiteindelijk iets meer dan de helft van het bedrag daadwerkelijk betalen.

Maak een afspraak
Wilt u meer weten en een afspraak maken? U bent van harte welkom!

Annulering
Als u een sessie wilt annuleren of verplaatsen, gelieve rekening te houden met een termijn van twee werkdagen. Zo kunnen wij ons best nog doen om op uw afgesproken tijd iemand anders te helpen en als dat lukt, hoeft u niets te betalen. Met het maken van een afspraak stemt u in met deze annuleringsregeling.